LinkedEstate
08/2020

Uuden kiinteistöalan digitaalisen alustan suunnittelu

Netgote mukana uuden kiinteistöalan digipalvelun käyttöliittymä ja käyttäjäpolun suunnittelussa.

Toteutetut palvelut

Web suunnittelu, UI & UX suunnittelu, graafinen suunnittelu

Käytetyt alustat ja teknologiat

Proto.io

Projektin kuvaus

Projektissa suunniteltiin uutta kiinteistömarkkinoille tulevaa digitaalista alustaa. Projektissa suunniteltiin yli neljäkymmentä eri näkymää ja käyttäjäpolkua kaikkien näkymien kesken, jotta käyttäjän matka alustassa on saumatonta. Alustaa suunniteltiin ja testattiin yhdessä yli kolmenkymmenen kiinteistövälittäjän kanssa sekä kiinteistövälitys yritysten kesken. Alustan pää toiminnallisuudet olivat muun muassa:

 • Myytävien ja vuokrattavien kohteiden julkaiseminen palveluun
 • Lyhytvuokrakohteiden julkaiseminen palveluun
 • Kohteiden katsominen karttanäkymän avulla ja alueiden rajaaminen piirtotyökalulla kartassa
 • Välittäjähaku portaali ja välittäjien oma sivut
 • Kohteiden hintahistoria ja kehitys visualisoituna kiinteistösijoittajille
 • Palvelun sisällä tehtävät ostot

Toteutus

Alustan suunnittelu työ alkoi esiselvityksellä, jossa alustaa suunniteltiin ja tarkasteltiin useammasta näkökulmasta. Käyttäjille on tärkeintä, että alustalta löytyy ratkaisu ongelmaan, kun taas yritykselle on tärkeä huolehtia alustan tuloksista ja konversioista. Tässä tapauksessa ei puhuta liideistä, vaan esimerkkinä rekrytoinnin näkökulmasta voidaan haluta tietyn laista konversiota. Tässä tapauksessa konversiota haettiin muun muassa:

 • Myytävien ja vuokrattavien kohteiden julkaisuja (yritykset sekä yksityiset henkilöt)
 • Alustan suosittelu tuttaville - ilmaisen ilmoituksen kustannuksella
 • Käyttäjätilin luominen
 • Kohteiden tallentaminen suosikkeihin
 • Välittäjähaun kautta otetut yhteydenotot kiinteistövälittäjiin
 • Arvioiden jättäminen kiinteistövälittäjille

Alustassa painotettiin myös paljon Vuorovaikutus “interaction design” suunnitteluun.
Elementit, kuten navigointipalkit ja toimintakehotus painikkeet, ovat toiminnallisia elementtejä alustalla, joiden kanssa käyttäjä on vuorovaikutuksessa. Suunnittelimme ja harkitsimme kaikki yksityiskohdat vuorovaikutus suunnittelussa, jotta kokemus suunnitellun alustan kanssa on paitsi ilahduttava kokemus, mutta ajaa myös käyttäjää haluttuun suuntaan ja kohti oikeita tavoitteita.

Projektin toteutuksessa toimintamallina oli myös vahva käyttäjäkeskeinen suunnittelu, jossa ihmiset laitetaan alustan toimivuuden ja toiminnan keskiöön. Käyttäjäkeskeiset suunnittelukäytännöt, kuten asiakas- ja sidosryhmähaastattelut varmistivat, että tiesimme suunnitella oikeaan suuntaan ja mikä on käyttäjille tärkeintä alustassa.

Tulokset

Projektissa ei pelkästään suunniteltu mittavan kokoista alusta kokonaisuutta, vaan projektin tarkoitus oli kehittää kiinteistöalan alustaa yhdessä kiinteistöalan toimijoiden kesken. Projektin tavoitteina oli myös alustan kattava validointi liiketoiminta perspektiivistä sekä saada oikeita ihmisiä testaamaan sekä käyttämään alustaa ennen kuin kehitys työhön laitetaan isompia resursseja. Projektin tarkoitus oli validoida ja kehittää kokonaisvaltainen alusta Lean menetelmällä, jossa alusta rakennetaan prototyyppinä MVP "Minimum Viable Product" menetelmällä. Täten alustaa pystyttiin testaamaan ja oikeaa liiketoiminnan puolta validoimaan hyvin ketterästi läpi suunnitteluprojektin, ilman että alustan koodi kehitykseen olisi laitettu suorilta jaloilta rahaa kiinni kiinni. Prototyypin rakentaminen MVP metodilla antoi myös vaadittavan ketteryyden tehdä nopeasti isojakin muutoksia perustuen asiakastestauksiin.

Asiakkaan suusta

Asiakkaat tuntuu tykkäävän

“Hoiditte datapankin suunnittelun upeasti ja toitte erinomaisia liiketoiminnallisia aspekteja pöytään, joita emme itse olisi osanneet huomioda. Teillä on loistava tekemisen meininki ja lopputuote oli upea. Kiitos yhteistyöstä ja jatketaan taas pian!”

Asiakaspalaute: Taloasema
Ari
Teknillinen isännöitsijä, Taloasema Oy

“Yhteistyö Netgoten kanssa on ollut sujuvaa, tuloksellista ja määrätietoista jatkuvaa kehittymistä. Hyvä projektin koordinointi ja kommunikaatio piti meille haastavan kokonaisuuden läpinäkyvänä ja kommunikointi oli loistavaa, jotta ei-koodarikin ymmärsi kaiken. Viikkopalaverit piti hyvin rytmin projektissa ja langat käsissä.”

Asiakaspalaute: Saron Hällfors - GrandLemon Oy
Saron Hällfors
CEO, GrandLemon Oy